Fire Symbols

10 bezpečnostních pravidel pro trajekt a Eurotunnel

Vaše bezpečnost je nejvyšší prioritou při cestování na trajektech nebo přes Eurotunnel. Proto je velmi důležité, aby se při jízdě přes terminály a při nástupu na námořní trajekt dodržovaly následující bezpečnostní pravidla. Abyste se ujistili, že jste při cestách přijali všechna nezbytná opatření, sestavili jsme krátký seznam.

Všichni cestující musí být nahlášeni

Je důležité, aby měl operátor přesný záznam o osobách na palubě v případě nouze. Často se nevyskytují žádné poplatky za extra cestující, ale neoznámení všech cestujících je obvykle porušením podmínek a může vám být odmítnuto cestování.

Zákaz kouření

Všichni provozovatelé mají přísné nekuřácké zásady pro zdraví ostatních cestujících a zabraňují tak požárům na palubě. Používejte pouze určené prostory na kouření.

Omezení rychlosti

Všechny trajekty mají na palubě rychlostní limit, který se pohybuje v rozmezí 6 - 10 mil / hod. Je důležité dodržovat tuto podmínku, aby se zabránilo náhodnému poškození lodi, jiných vozidel a aby se zabránilo poškození ostatních cestujících a strážníků.

Udržujte závěsy kabiny stále otevřené

Z bezpečnostních důvodů musí zaměstnanci obsluhy vidět uvnitř vaší kabiny, aby se zajistilo dodržování pravidel, jako je odpojení elektrických zařízení a neuchovávání zvířat v kabině bez dozoru.

Plachta musí být vždy správně připevněna k přívěsu a v dobrém stavu

Abyste zabránili ztrátě nebo poškození nákladu, musíte zajistit, aby plachty a upevnění byly správně připevněny.

Po naplnění vypněte všechna elektrická zařízení v kabině

Chybné elektrické zařízení může být hlavní příčinou požáru na trajektech. Chybné zapojení může způsobit jiskru, která může zapálit vaši kabinu, takže je důležité, aby všechny ohřívače, chladničky a jiná elektrická zařízení byla vypnutá a odpojena při opuštění vozidla po nástupu do vozidla.

Nezůstávejte ve svém vozidle

Není bezpečné se zdržovat tam, kde jsou vozidla během jízdy na trajektu (nebo na kyvadlové dopravě Eurotunnel). Je v rozporu s pravidly pohybovat se v prostorech, které nejsou určené pro cestující.

Ujistěte se, že je uzávěr na palivo zapnutý

Vyhněte se úniku paliva z vašeho vozidla. Mohlo by to způsobit požár na palubě, poškození a zranění.

Nenechávejte domácí zvířata bez dozoru

Pokud jsou na palubě povoleny (pravidla obsluhy se liší pro řidiče nákladní dopravy), zvířata by měla být po celou dobu cesty vždy zabezpečená (nejlépe na obojku). Zvíře nesmí být ponecháno samostatně ve vaší kabině nebo uvázáno mimo vaše vozidlo, protože to může být nebezpečné jak pro zvíře, tak i pro ostatní cestující.

Spusťte všechny antény před nástupem

Trajekty mohou mít nižší než očekávané stropy, a proto musí být ke vozidlu sníženy nebo odstraněny všechny antény nebo jiné přídavné zařízení, aby se zabránilo jejich poškrábání a poškození vašeho vozidla a lodi.

Více informací o bezpečnostních předpisech a podmínkách Eurotunnel naleznete na webových stránkách provozovatelů a na našich stránkách provozovatele přepravních podmínek.

08 Březen 2019

Vyhledat a rezervovat

Čt, 28 Bře 2024
Pá, 29 Bře 2024
Potřebujete pomoc?