windshield of a HGV lorry ready to leave freight depot

Řidiči MKD v zahraničí

V zahraničí se dají vydělat slušné peníze. Pokud mají lidé možnost vycestovat a nevadí jim odloučení od rodiny, mohou využít dobré ekonomické situace v dopravním odvětví v některých zemích. Nákladní trajekty a spedice nejsou výjimkou.

Například Austrálie zažívá boom v poptávce po kvalifikovaných řidičích kamionů. Snaží se totiž využít obrovské zásoby přírodních zdrojů, jako je uhlí, ropa a jiné přírodní materiály. Přeprava těchto materiálů z jejich zdroje ke zpracování je samozřejmě důležitou součástí celého řetězce a řidiči mohou být dobře ohodnoceni.

Nicméně, kvůli velkému objemu materiálu, který musí být přepraven a často i krutým povětrnostním podmínkám v oblastech těžby a zpracování, pracovní podmínky mohou být velmi náročné, vhodné pouze pro řidiče zvládající extrémní výkyvy počasí. Nejlepší řidiči jsou v mnoha případech ti, co mají několik let zkušeností s řízením v různých podmínkách. To ovšem není vždy pravda, protože někteří mladší řidiči, kteří vstupují do tohoto rušného odvětví, hledající příležitosti, mají potřebné dovednosti i motivaci.

Řidiči kamionů - zdravé očekávání

Imigrační autority dané země budou navíc očekávat, že ten, kdo vstupuje do země pro práci řidiče, má vhodné zkušenosti a bude schopen se uchytit. Neočekávejte tedy práci servírovanou přímo pod nos - takový projekt vyžaduje opatrné rozhodnutí. Váš úspěch záleží na mnoha faktorech.

Práce řidiče dodávky či kamionu přitahuje velký počet kandidátů a poptávka je stále vysoká, někde dokonce rostoucí. Nicméně, očekávání musí být zdravé, protože spousta lidí má o práci řidiče falešné nebo naivní představy.I když to může být práce s dobrým ohodnocením, vyžaduje určité charakterové vlastnosti, zejména dobré technické a praktické dovednosti, schopnost dlouhého soustředění, znalost pravidel silničního provozu v různých zemích, a nade vše také pohotovost a schopnost řešit problém rychle nebo mu předejít.

Samozřejme je potřeba počítat také s tím, že se musíte přizůsobit určitému životnímu stylu, který může znamenat, že budete například dlouho odloučeni od rodiny apod.

13 Listopad 2015

Vyhledat a rezervovat

Út, 19 Bře 2024
St, 20 Bře 2024
Potřebujete pomoc?