Stoneridge SE5000 tachograph

Překrucování tachografů zaznamenalo 21 % nárůst

V tomto týdni zaznamenal Britský hlavní silniční regulátor více než 440 nákladních vozidel přejíždějících UK, které manipulovali s tachografy.

Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) také odhaduje, že dalších nejméně 400 podvádělo používáním ‘rušičky‘, která zastavila tachografy. Tyto měření byli uskutočněny 223 000 kontrolami mezi dubnem 2016 a březnem 2017.

Mluvčí pro DVSA řekla:

"Důsledky usínání při řízení 44 tonovího vozu můžou být devastující pro rodiny a komunity. Cokoli, co způsobuje, že řidič může pokračovat v jízdě unaven, bez toho aby jsme o tom vědeli, nebo to zastavili je naše starost. Od toho jsme tady, udržet cesty bezpečné."

Kontroly prokázali, že ve srovnání s měřeními v 2015/2016 roce, je nárůst řidičů, kteří manipulují s tachografy 21%.

Rizika pro bezpečnost vozidel

"Rušičky" jsou využíváni hlavně řidiči, kteří trajektovou dopravu přicházejí do UK z Evropy.

Jedním z nejhorších nálezů bylo v Severním Walesu, kde DVSA objevila řidiče z Bulharska s manipulovaným tachografem, který jezdil 23 hodin nepřetržitě.

Přidává se nebezpečí, protože rušičky blokují pokročilé brzdné systémy a rychloměry kamionu.

Ministerstvo dopravy dodalo, že na konci roku 2016 bylo ve Velké Británii licencováno 400 000 kusů těžkých nákladních vozidel a odhaduje se, že ve Spojeném království je momentálně 20 000 zahraničních registrovaných nákladních automobilů.

Odborové organizace a odbory silniční dopravy tvrdí, že dopravci jsou ochotni riskovat, že budou zachyceni změněnými technologiemi, a to navzdory skutečnosti, že by mohli skončit s pokutou kolem 5 000 liber.


Technologia tachografů DUO

Stoneridge ElectronicsFreightlink se zeptal Stonebrige Electronics, kteří díki DUO technologii , zaznamenají méně porušení než mnoho jiných. Technologie Duo v systému SE5000 Exakt Duo2 poskytuje informace o časech jízdy a odpočinku v reálném čase, aby pomohli řidičům sledovat jejich cesty, činit rozhodnutí a zůstat na pravé straně legislativy.

"Zkoumali jsme data 108 řidičů za 90 dní podobné jízdy s technikou Duo i bez ní a zjistilo se, že došlo k 60% snížení počtu porušení - což je výsledek, který by potešil každého operátora"

- Amanda Robertson, viceprezident prodeje Stoneridge Electronics.

S menším počtem porušení předpisů budete mít zřetelné snížení pokut, kterým čelíte - ušetříte tak cenný kapitál vašeho podniku.

25 Říjen 2017

Vyhledat a rezervovat

Út, 19 Bře 2024
St, 20 Bře 2024
Potřebujete pomoc?