geograph-4585294-by-steve-fareham

Operation Stack – Důležité informace a vysvětlení

Ve středu 13. března 2019 ve 12:20 dojde k zavedení postupu Operation Stack na dálnici M20 směrem k pobřeží mezi křižovatkami 8 a 9 kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám ovlivňujícím přepravu přes Kanál z přístavu v Doveru.

Co je Operation Stack?

Operation Stack, také známý jako 'Op Stack', je způsobem řízení provozu během narušení provozu Eurotunelu nebo trajektových služeb v Kentu. Nákladní vozy čekající na využití těchto služeb se řadí na M20 a veškerá ostatní doprava je vedena jinými trasami.

Jak to funguje

Op Stack je zaveden mezi křižovatkou 8 (Maidstone) a křižovatkou 9 (Ashford) na M20. Pokud je potřeba více prostoru, uzavřená sekce se rozšíří na křižovatku 11 (Westenhanger). Nákladní doprava je rozdělena do dvou front po obou stranách vozovky směrem na pobřeží, jednu pro dopravu tunelem a jednu pro přístavní dopravu. Prostřední pruhy jsou udržovány volné pro zásahová vozidla.

Kamiony jsou propouštěny na žádost přístavu v Doveru a Eurotunelu. Jak je postupně posouváme ve frontě, můžete občas zahlédnout volné úseky dálnice. Pokud je naplněna kapacita křižovatek 8 až 11, společnost Highways England využije pro odstavení nákladní dopravy mířící do přístavu v Doveru letiště Manston Airfield.

Co dělat, když dojde na Op Stack

Když Op Stack probíhá, jeďte na kontrolní stanoviště policie u křižovatky 8 (M20). Ujistěte se, že s sebou máte dostatek jídla a vody. Strážníci vás nasměrují do správné fronty, měli byste vypnout motor a počkat na posun vpřed. Jak již bylo zmíněno, pokud dojde k naplnění kapacity křižovatek 8 až 11, nákladní doprava směřující do Doveru bude směřována na Manston Airfield a nákladní doprava směřující do tunelu zůstane na M20. Pokud je Manston Airfield takto využíván, uvidíte na dálnici značky, které vás k letišti nasměrují. Pokud je budete ignorovat a zamíříte přímo do přístavu v Doveru, budete okamžitě odvráceni.

Jak se tam dostat

  • Ze západu - použijte M20 ke křižovatce 7 (Maidstone), kde budete navedeni přes A249. M2 a A299 pro cestu do Manstonu
  • Ze severu (Dartford Crossing) - použijte A2, M2 a A299 pro cestu do Manstonu
  • Z Manstonu - použijte A256 a A2 pro cestu do přístavu v Dover

Uzavírky sjezdů z M20

Při zavedení Op Stacku se vytvoří značná fronta nákladní dopravy, kterou je třeba rozdělit do dvou řad. Aby to šlo bezpečně zvládnout, partneři mohou na určitou dobu uzavřít silnice vedoucí do přístavu a tunelu.

Pokud chcete využít Eurotunel pro osobní přepravu, je důležité si uvědomit, že byste měli postupovat podle alternativně značených tras pro turisty a nenákladní dopravu.

Pro další informace prosím kontaktujte náš Zákaznický servis.

25 Březen 2019

Vyhledat a rezervovat

Pá, 29 Bře 2024
So, 30 Bře 2024
Potřebujete pomoc?