Eurotunnel freight check-in

Eurotunnel - bezpečnost, odbavení a nakládací proces

Eurotunnel má jeden z nejbezpečnějších terminálů a spojů přes moře v Evropě.

Bezpečnostní proces i odbavení jsou odlišné než u trajektu. Seznamte se, prosím, s tímto procesem:

1) Pasivní mikrovlnný sken

Vozidla nejdříve projíždí velkým skenovacím zařízením, které vypadá jako dva obrovské solární panely pod úhlem 45 stupňů. Sken bezpečnostnímu týmu odhalí, zda se někdo ve vozidle nebo návěsu neskrývá. Dodávky a vozidla s pevným boxem tuto kontrolu nevyžadují.

2) NOVĚ - šestipruhová "psí pauza"

Šest vyhrazených inspekčních pruhů dovoluje kontrolu až šesti vozidel najednou pomocí jediného psovoda. Sondy na bázi oxidu uhličitého se během roku 2015 přestali používat, protože cvičení psi jsou podstatně přesnější. Tato kontrola není povinná, ale doporučuje se, protože od tohoto okamžiku je odpovědnost na straně řidiče a jestliže se na vozidle najde ilegální přistěhovalec, řidiči hrozí pokuta. Pro další info (v angličtině) můžete navštívit vládní stránky Velké Británie: Securing Your Vehicle to Help Stop Illegal Immigration.

3) Britská hraniční stráž a inspekce vozidel

Hraniční stráž kontroluje pasy. Od tohoto bodu vám hrozí pokuta při odhalení ilegálního imigranta na vozidle.

Nákladní auta jsou také vybírána pro Euroscan / X-ray inspekci. Toto umožňuje detekci nelegálních předmětů jako jsou výbušniny, zbraně nebo zakázané látky. Po bezpečnostních kontrolách řidiči dorazí do úseku pro samo-odbavení. Při rezervaci s námi od nás obdržíte unikátní rezervační číslo. Jednoduše vyberte váš jazyk a zadejte číslo rezervace do zařízaní pro odbavení, přes vstupní bránu budete vpuštěni do prostoru pro nakládku. Najdete tu i snížený portál pro dodávky.

Po projetí bránou budete vyzváni k nájezdu na nejbližší dostupný nákladní vlak. Po nakládce musíte vozidlo opustit. Ujistěte se prosím, že motor je vypnutý a nezapomeňte zamknout - po opuštění vozidla nemáte možnost se k němu znovu navrátit. Řidiči nákladních aut se přesunou do vagonu vyhrazeného pro ně, tzv. "Club Car". Z bezpečnostních důvodů není možné cestovat ve vozidle.

V klubu řidičů “Club Car” můžete relaxovat asi 35 minut, dokud nedorazíte do své cílové destinace.

Pro další informace si přečtěte:

Eurotunnel Instrukce PDF

29 Leden 2016

Vyhledat a rezervovat

Pá, 29 Bře 2024
So, 30 Bře 2024
Potřebujete pomoc?